Opintomatka Mosambikiin

0
202

SASKin seuraava opintomatka suuntautuu marras-joulukuussa Mosambikiin. Hakemuksia tuli valtavasti ja matkaajat on nyt valittu.

Matkalle valittiin 16 ammattiliittojen jäsentä eri aloilta ja eri puolilta Suomea. Pyrimme ottamaan joukkueen valinnassa huomioon mahdollisimman edustavasti SASKin eri jäsenliitot ja maantieteellisen jakauman – ikä- ja sukupuolitasapainoa unohtamatta. Kaikki nyt valitut ovat SASKin matkalla ensikertalaisia, lisäksi painotettiin Mosambikissa hanketoimintaa tukevien liittojen jäseniä.

Valitettavasti läheskään kaikki 81 hakijasta eivät siis mahtuneet mukaan, mutta ensi vuonna on uusi matka ja uusi mahdollisuus!

Mikä opintomatka?

Opintomatka kestää noin kaksi viikkoa. Matkan tarkoitus on tutustua monipuolisesti mosambikilaisten arkeen, työelämään ja ammattiliittojen toimintamahdollisuuksiin sekä suomalaisten tukemaan hanketoimintaan Mosambikissa. Ohjelmaan kuuluu tapaamisia paikallisten ammattijärjestöjen kanssa, työpaikkavierailuja sekä käyntejä esimerkiksi terveyskeskuksissa ja kouluissa. Juhlahetkille ja vapaamuotoiselle turismille varataan myös paikkansa.

Ohjelmasta vastaa Mosambikin pääkaupungissa Maputossa sijaitseva SASKin aluetoimisto yhdessä paikallisten kumppanien ja SASKin viestinnän kanssa.

Mosambik on yksi SASKin kehitysyhteistyön pääkohdemaista. Viimeksi sinne järjestettiin opintomatka kolme vuotta sitten.

SASK on järjestänyt talkoo- ja opintomatkoja joka vuosi 1990-luvun alusta lähtien. Tähän asti matkakohteina ovat olleet Filippiinit, Mosambik, Nicaragua, Dominikaaninen tasavalta, Tansania, Namibia, Ghana, Uruguay, Brasilian Amazonas, Nepal ja Kolumbia.

Lue lisää opintomatkasta ja aiempien matkalaisten kokemuksista!

EI KOMMENTTEJA

JÄTÄ VASTAUS